Duurzame Dinsdag 2015

De eerste dinsdag van september staat in het teken van Duurzame Dinsdag. Een bijzondere, inspirerende dag die dit jaar voor de 17e keer georganiseerd wordt. Duurzame Dinsdag heeft twee doelen. Als eerste is het belangrijk dat de samenleving gestimuleerd wordt mee te denken aan een duurzamer Nederland. Zij kunnen hun idee insturen. Een jury bekijkt alle inzendingen en kiest er een aantal uit. Deze belanden in de Duurzame Dinsdagkoffer. Het tweede doel van Duurzame Dinsdag is om extra aandacht te vragen bij het Kabinet voor duurzaamheid. 

Deze Duurzame Dinsdag zal staatssecretaris Wilma Mansveld, Minister van Infrastructuur en Milieu, de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst nemen. Zij vertegenwoordigt aanstaande deze dag het Kabinet. De koffer bevat 250 duurzame ideeën uit de samenleving. 

De jury reikt prijzen uit voor de meest innovatieve en duurzame ideeën die zullen leiden tot een duurzamer Nederland. Wat de dag nòg feestelijker maakt is het Duurzame Lintje. Dit is een onderscheiding voor personen die zich het afgelopen jaar veel hebben ingezet voor een duurzame samenleving. Het Duurzame Lintje is de enige erkenning in Nederland op gebied van duurzaamheid. 

De meeste ingezonden initiatieven van dit jaar hebben als thema het klimaat en het opwekken van duurzame energie. Hieronder staan de veertien genomineerde kanshebbers met het onderwerp van het idee weergegeven:

1. Afval verdringt kolen, Lars Jennissen, Nieuw Bergen

2. Energiebesparing met HRnano water, Martin van Domburg, Elburg

3. Groene paden en pleinen in de stad, Paul Liklikuwata, Amersfoort 

4. De school die je voedt, Hilda Feenstra, Joure

5. Xiriton-technologie, Frank Bucher, Stiens

6. Project Stelling 2.0, Ton van Oostwaard, Amstelveen

7. Foodlogica, Francesca Miazzo, Amsterdam

8. Delitelabs, Christof Hawle

9. Tuinzicht Lichtenberg, Liesbeth Bakker, Sittard 

10. Vis informatie, Caspar ter Brake, Deventer

11. Coleoptera, Aagje Hoekstra, Utrecht

12. Texelse Kost, Marieke Mast, Den Burg

13. De Groen(s)te tuin, Miriam Geurts, Nieuw Vennep

14. BlueCity010, Sabine Biesheuvel, Rotterdam

Geïnspireerd geraakt?
Ideeën voor Duurzame Dinsdag 2016 kunnen al ingestuurd worden.

 


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01