Milieubewust het strand op met een jute strandtas

Hip en trendy op het strand verschijnen? Dan is een milieuvriendelijke, recyclebare, jute tas onmisbaar. Een ruime tas waarin alles past wat je mee wil nemen naar het strand en waarmee je goed voor de dag komt.

Jute, een plantaardige vezel met een lang, zacht en glanzend karakter. Deze vezel kan tot ruwe, sterke draden worden gesponnen. De planten waar het jute uiteindelijk uit verkregen wordt, groeien in warme vochtige gebieden, zoals Bangladesh, China en India. Jute is na katoen de meest gebruikte vezel en tevens ook de goedkoopste.

De gemiddelde Europeaan gebruikt tweehonderd kleine witte plasticzakjes per jaar. Deze verdwijnen op een steeds groter wordende plasticafvalberg. Het Europees Parlement heeft ingestemd met een voorstel de afvalberg vol plastic in vijf jaar terug te drinken met 80%. In Nederland is het al een tijdje verboden om  gratis plastic tasjes mee te geven in de supermarkten. Als alternatief bieden de supermarkt nog steeds wel kartonnen dozen aan. Ook staan er soms bakken waarin mensen zelf hun gebruikte plastic zakken kunnen gooien, die vervolgens kunnen worden hergebruikt door anderen.

Recyclen is in ieder geval iets wat we steeds normaler vinden en wat we dan ook steeds meer doen. Met een jute tas doe je vele malen langer dan met een plastic tasje, en zijn extreem sterk. Daarnaast zijn ze gemaakt van 100% gerecycled PC-ABS wat ze erg duurzaam maken. Een CO2 footprint is een milieumaat voor bedrijven. Hierbij wordt gekeken naar uitgestoten gassen, brandstofverbruik, afval, waterverbruik etc tijdens het prodcutieproces. Jute tassen hebben een extreem lage CO2 footprint.

Naast alle milieuvriendelijke voordelen zijn jute tassen tegenwoordig hip and happening. Met een jute tas aan de hand straal je uit dat je milieubewust bezig bent. Zo’n grote tas is handig om mee naar de supermarkt te nemen maar is ook ideaal om te gebruiken als strandtas. Er past erg veel in, is supersterk en milieuvriendelijk. 


\"Jute

18/04/2015


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01