The Battle / The Bottle

Jaarlijks wordt er tonnen aan plastic gebruikt. Plastic groeit in volume met ongeveer 9% per jaar! Een grote hoeveelheid van het plastic komt in de oceanen terecht, waar deze een groot gevaar voor dieren opleveren. 54% van de 120 zeezoogdieren op de bedreigde lijst worden bedreigd door inname plastic of verstrikt raken in plastic. Drijvende giftige plastic micro deeltjes worden vaak door zeedieren opgenomen, die op hun beurt geregeld door de mensen geconsumeerd worden. Het duurt 450 tot 1.000 jaar voordat een plastic flesje volledig uit ons ecosysteem verdwenen is!

Hoeveel plastic eindigt in de oceaan?

De oceanen bevatten circulaire stromingen (gyres genaamd). Deze hebben een doorsnede van duizenden kilometers die grote hoeveelheden plastic in de oceaan verzamelen. Concentraties van micro plastic in de Noordelijke Stille Oceaan zijn in de afgelopen 40 jaar met een factor 100 toegenomen.

Dat deze stromingen het plastic overal naar toe varen is te zien aan het feit dat een verloren lading met badeendjes op de Noordelijke Stille Oceaan tot aan Schotland in de Noord Ataltische Oceaan zijn teruggevonden. Ook tsunami brokstukken uit Japan zijn aangetroffen in Noord Amerika en deed hier slechts tien maanden over! Deze hebben de grootste oceaan ter wereld overgestoken.

Hervullen van uw PET fles?

Vele mensen hervullen hun plastic flessen in de hoop duurzamer bezig te zijn. Toch is dit geen goed idee. Bacterien groeien goed op de rand, en de enige manier om dit tegen te gaan is om deze fles eerst af te spoelen met warm water, zeep en daarna af te drogen nadat deze gebruikt is. Dit zal u iedere keer veel tijd kosten. U kunt beter kiezen voor de Bopp Cool waterflessen. Deze zijn herbruikbaar en gaan een hele leven lang mee.


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01